Een dag om nooit te vergeten en zeker de moeite waard om te vereeuwigen in een fotoreportage, jouw huwelijksdag !

Een goed huwelijksfotograaf(e) is iemand die oog heeft voor detail, die de gevoelige momenten kan vastleggen en die meeleeft in het hele gebeuren. Het is niet enkel de bedoeling om wat fotokes te maken van het gebeuren, neen, een goede huwelijksfotograaf(e) maakt een reportage die jullie je dag opnieuw doen beleven telkens wanneer jullie de foto’s bekijken, de emoties, de prachtige kleren, de familie en vrienden.

IMG_2115-3

Hoe weet je nu of je een goede fotograaf onder de arm neemt ? Ga zeker op zoek naar verschillende fotografen, vergelijk hun foto’s, hun stijl en kies er een aantal uit, waarvan de foto’s je bevallen. Een professioneel werkende fotograaf heeft een website met verschillende reportages die duidelijk aangeven hoe en wat hij fotografeert. Maak zeker ruim op voorhand een afspraak, zodat jullie hem/haar leren kennen. Je moet je goed voelen bij hem, hij/zij moet je op je gemak kunnen stellen. Tenslotte zal hij/zij jullie een hele dag volgen en is hij/zij die speciale dag de hele tijd in jullie buurt.

IMG_2398

Wacht zeker niet te lang om de fotograaf(e) te zoeken. Meestal wordt een fotograaf(e) tussen een jaar en 6 maanden voor het huwelijk gekozen. Als je langer wacht loop je het risico dat de agenda al volgeboekt is en zal je nog maar weinig keuze over houden aan fotografen.

Een goed fotograaf(e) is niet altijd de goedkoopste. Als je kijkt naar het aantal uren dat hij/zij moet presteren op die dag (vaak 12 u of meer), is het normaal dat het ook wat kost. Bovendien kruipen er nog verschillende uren in het sorteerwerk en de nabewerking van de foto’s. Wil je degelijke foto’s van deze bijzondere dag, dan zal je er toch een budget voor moeten voorzien. De prijzen variëren enorm, let vooral op wat er wordt aangeboden. Bij sommigen is een boek inbegrepen, CD-rom of afgedrukte foto’s, bij anderen krijg je enkel de digitale bestanden, maar kan het de helft goedkoper zijn. Vraag vooral naar de totaal prijs, sommige fotografen durven een meerprijs vragen als je meer foto’s wilt hebben. Laat ook alles duidelijk in een offerte zetten en vergewis u ervan dat er achteraf geen extra kosten bijkomen. Je kan ook kosten besparen, door een kennis foto’s van het avondfeest te laten maken. Omdat het dan meestal vrij donker is, is de kwaliteit van de foto’s vaak wat minder.

IMG_6312b

Als fotograaf hanteer ik zelf standaardprijzen voor een halve dag (8u) en een ganse dag (12 u). De foto’s worden digitaal doorgestuurd via mail, maar een selectie van de beste foto’s wordt op stick of CD-rom geplaatst. Zo zijn zeer concurrentiële prijs mogelijk en weet u ook wat u mag verwachten van fotomateriaal. Een boek of afdrukte foto’s kunnen bijbesteld worden aan de op dat moment gangbare tarieven, maar dit kan u ook gerust zelf doen. Het budget kan dan erg beperkt blijven. Vaak werk ik samen met een collega fotograaf (de prijs blijft onveranderd), waarbij zowel de bruid als de bruidegom van in de ochtend kan gevolgd worden en heb je een totaal beeld van de hele dag.

Over Michel:

Van tekenen naar schilderen en dan naar fotografie. Een evolutie van 20 jaar kunstacademie. Vandaar ook mijn voorkeur voor het wat meer artistiekere werk.

Ondertussen van liefhebber overgegaan tot free-lance in bijberoep. Ik heb me vooral toegelegd in de techniek om zonder flits in haast alle lichtomstandigheden te kunnen fotograferen. Uiteraard is de studio mij ook niet onbekend.

Voor mij is fotografie niet enkel op het knopje drukken, maar vooral creatief bezig zijn, begeleiden met de poses en creatief spelen met licht en donker. Natuurlijk hoort een beetje bewerken van de foto’s er ook bij.

Fotograferen doe ik zowel in de studio als op locatie en steeds met veel passie en oog voor detail. Ik maak niet enkel een foto, ik begeleid je ook tot een leuke en creatieve pose met de nodige vrijheid voor eigen inbreng. Ik werk zowel betalend als op tfcd (als het een meerwaarde voor mijn portfolio is).

Afgestuurd met onderscheiding in de specialisatie fotografie met een eindwerk over het gebruik van natuurlijk daglicht bij low-key en high-key fotografie. Een diploma, een boek over dit werk en een expositie waren het resultaat.

Bezoek de website van Michel op http://www.michel-nulens.be