Met een prachtige virtual reality film neemt Greenpeace kijkers mee op een trip in het hart van het Noordpoolgebied. De film werd speciaal ontworpen om nieuwe leden aan te trekken.

De VR-film werd opgenomen in Svalbard, een Noorse eilandengroep in de Noordelijke IJszee, en neemt kijkers mee op een reis naar het verre noorden. Ze kunnen kijken vanaf het dek van het Greenpeaceschip, de Arctic Sunrise, en ontdekken hoe het is om op een ijszee te lopen of om een gletsjer te verkennen, maar krijgen ook van dichtbij een ijsbeermoeder met haar kroost te zien. Voor de productie van de film, gemaakt door MediaMonks, creëerde een VR-team, in samenwerking met Greenpeace leden, een virtual reality die zo dicht mogelijk aanleunt bij de reële werkelijkheid. Met als resultaat dat het lijkt alsof je echt op de Noordpool aan het rondwandelen bent.

De film is te bekijken op YouTube als 360° video. VR-brillen zullen worden geplaatst op diverse festivals over de hele wereld, beginnend met het Peace and Love Festival in Borlänge, Zweden.