Iris Decreus, professionele weddingplanner met een voorliefde voor diamanten verlovingsringen, lanceerde gisteren haar nieuwe website www.verlovingsring-met-diamanten.be . Dit platform, beschikbaar in 6 talen, creëerde ze in het kader van haar recentste onderzoek: vergelijking tussen de verschillende (online) aanbieders van diamantjuwelen. Tijdens een tweeledig onderzoek ging Iris dieper in op het serviceniveau en de aangeboden prijzen van 16 grote namen uit de diamantjuwelensector. Het Belgische online diamantjuwelenmerk Baunat kwam er als één van de toppers uit.

Tijdens een interview licht Iris haar beweegreden toe: “Gezien ik soms ook als verlovingsplanner word ingeschakeld, stelt de aanstaande bruidegom mij meestal verschillende vragen over een ‘niet-onbelangrijk’ element van de verloving, namelijk de verlovingsring”. Omwille van de specifieke kennis over diamanten die vereist is om zo’n aankoop tot een goed einde te brengen, besliste Iris om zelf tot een grondig onderzoek over te gaan.

In het kader van het toenemende succes van e-commerce, spitste Iris zich voornamelijk toe op internationale diamantjuwelenmerken die naast een verkooppunt of showroom ook over een E-boutique beschikken. Merken zoals Cartier, Tiffany, De Beers, Baunat en Bulgari werden grondig onder de loep genomen. Iris zal dit onderzoek driemaandelijks herhalen, om zo steeds over de meest recente gegevens te beschikken.

Het eerste deel van haar onderzoek gaat dieper in op de prijszetting van deze 16 merken. Voor identiek hetzelfde product (bijvoorbeeld: een 18 kt witgouden ring gezet met een 1.00 ct ronde diamant met een G kleur, VS2 zuiverheid en VG slijpkwaliteit) blijkt dat de prijzen onderling sterk verschillen. Merken als Cartier, Harry Winston en Bulgari vragen meer dan het drievoud in vergelijking met andere aanbieders zoals Baunat of Blue Nile.

Het tweede deel spitst zich toe op het servicelevel van deze diamantjuwelenmerken. Aan de hand van een zoekquery, kunnen bezoekers aanduiden welke aspecten voor hen belangrijk zijn, om bijgevolg te ontdekkken welke diamantjuweliers aan deze vereisten voldoen. Verder geeft een vergelijkende tabel algemene zaken weer zoals de taal waarin de bezoeker verder geholpen wordt, de betaalmogelijkheden en waar de juwelen geproduceerd worden. Zo kan dergelijke belangrijke aankoop tegenwoordig toch met een gerust hart online gebeuren.

Meer info: http://www.verlovingsring-met-diamanten.nl/mijn-research.html
Deze website is beschikbaar in zes talen: Engels, Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Chinees

Contactgegevens Iris Decreus: info@irisdecreus.be – +32 476 49 91 96

Bron :

Belga