Je wilt er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien op de mooiste dag van je leven, maar – believe me! – niemand is perfect. De kunst bestaat erin je sterke punten te accentueren en je mindere te verdoezelen. Hoe je dit bereikt? Door de juiste bruidsjurk bij jouw figuur te kiezen.

Appel

Brede schouders, grote boezem en een vollere buik zijn kenmerkend voor vrouwen met een appelfiguur. Het onderlichaam is daarentegen smal, met slanke benen en platte billen. De beste keuze is een bruidsjurk die jouw onderlichaam accentueert, zoals een empire jurk. Dit model zit strak rond de boezem en loopt wijd uit naar onder. Zo wordt de buik gecamoufleerd. Het alternatief is een korte jurk, omdat je daarin je killer legs kunt showen. Door je slanke benen te accentueren, lijk je optisch skinnier.

Peer

Het tegenovergestelde van een appel: smalle schouders, een kleine boezem en een slanke taille, maar brede heupen vollere billen en benen. Je moet ervoor zorgen dat je de focus legt op je smalle bovenlijf, en minder op je benen. Dit kan je doen met een strapless jurk of een jurk met een langer lijf. Een wijde rok met veel volume kan ervoor zorgen dat iedereen naar je strakke lichaam kijkt ipv. naar je vollere derrière.

Plank

Bij een plank liggen de schouders en de heupen verticaal gezien op dezelfde lijn. Kenmerken zijn platte billen, een kleine boezem en dunne benen. Aanstaande bruiden met dit figuur moeten extra volume toevoegen. Denk hierbij aan de typische Assepoesterjurk, een babydoll model of een klassieke A-lijn. Bij deze modellen begint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit. Nog een tip: met een halter of een V-hals lijken je borsten groter!

Zandloper

Het ideale vrouwenfiguur! Denk Marilyn Monroe en Dita von Teese en je weet wat ik bedoel. Iemand met een zandloperfiguur moet haar vormen uitspelen. Dit kan door middel van een korset of een nauwsluitende jurk. Een mooi effect krijg je ook door een jurk met een zeemeerminmodel. De vormen worden hier extra in de verf gezet.